Sergio Perez: “Contractbesprekingen met Red Bull hebben voor ‘afleiding’ gezorgd’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Perez was het tijdens een propvolle F1-kalender niet makkelijk om contractbesprekingen met Red Bull te voeren over zijn toekomst. Perez kende de voorbije races een vormdip en die is volgens Perez deels te verklaren door de contractbesprekingen die gevoerd werden.

Veel F1-insiders hebben ongetwijfeld de wenkbrauwen gefronst toen Red Bull een contractverlenging van twee jaar voor Sergio Perez aankondigde. Perez zijn racezitje stond al langer ter discussie maar de contractverlenging met ineens twee jaar was ongetwijfeld het resultaat van intense contractbesprekingen tussen beide partijen.

Die contractbesprekingen hebben volgens Perez ook voor veel ‘afleiding’ gezorgd. Perez hoopt dat hij zich nu opnieuw volledig op het racen kan focussen en dat daarmee ook de resultaten snel terug zullen verbeteren.

“Ik denk dat iedere onderhandeling altijd een soort proces is dat je moet doorstaan, het is niet altijd leuk om dat tussen de races te doen, zeker wanneer er steeds voluit moet gegaan worden,” antwoordde Sergio Perez toen hem naar de onderhandelingen met Red Bull over zijn nieuw contract werd gevraagd.

“Het is leuk om deze afleiding voor zowel het team als mezelf achter de rug te hebben zodat we ons puur op de performance kunnen focussen. Ik denk dat dit ook het beste voor het team is.”