“Red Bull zal tijdens eerste deel van het seizoen een voordeel blijven hebben”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz zullen we Red Bull nog heel wat races een voordeel op de concurrentie zien hebben. Sainz verwacht dat Ferrari pas na haar eerste twee grote updates voldoende dichtbij zal kunnen komen om op regelmatige basis de strijd met Red Bull te kunnen aangaan.

“Ik denk dat ze bij Red Bull zeker een voordeel gaan hebben tijdens het eerste deel van het seizoen en tot we één of twee upgrades geïntroduceerd hebben die ons op meer regelmatige basis met hen kunnen doen strijden,” vertelt Sainz. “Maar tegen dan is het misschien te laat met het voordeel dat ze misschien in het kampioenschap hebben.”

Volgens Sainz, die in Saoedi-Arabië de race moest missen door een blindedarmoperatie, moeten ze bij Ferrari meer races hebben zoals in Australië, waarbij ze daadwerkelijk de strijd met Red Bull voluit kunnen aangaan en zelfs winnen. Voor Sainz is het ook jammer dat hij een race heeft gemist want anders had hij in het rijderskampioenschap nog veel dichter bij Verstappen gestaan. Momenteel heeft hij een achterstand van 22 punten.

“We hebben nood aan meer races zoals Australië,” aldus Sainz. “Ik zie Red Bull als team niet vaak fouten maken.”

“Het is jammer want ik heb ook een race gemist, wat zowel voor het team als mezelf erg kostbaar was voor het kampioenschap. We hebben een race minder gereden maar tegelijkertijd gaan we zo goed mogelijk ons best doen.”

“Het is ook mijn laatste seizoen bij Ferrari, ik heb niets te verliezen en we zullen proberen om het goed te maken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print