Carlos Sainz als vervanger van Fernando Alonso bij Aston Martin?

Ferrari
Ferrari

Zien we volgend jaar Carlos Sainz als vervanger van Fernando Alonso bij Aston Martin? Voorlopig is er nog heel wat onduidelijkheid of Alonso bij Aston Martin blijft maar Carlos Sainz zou alvast hoog op verlanglijst staan bij de Britse renstal.

Het zogenaamde ’silly season’ draait op volle toeren want sinds de aankondiging dat Lewis Hamilton eind dit jaar van Mercedes naar Ferrari verhuist gonst het van de geruchten. Ook Fernando Alonso speelt in de geruchtenmolen een cruciale rol want de Spanjaard is einde contract.

Alonso laat verstaan dat zijn voorkeur bij Aston Martin ligt maar hij wordt ook vaak gelinkt aan Mercedes en Red Bull. Mocht dat gebeuren dan zou Aston Martin op zoek moeten naar een vervanger voor Alonso. Volgens sommigen dreigt Alonso vooral met een vertrek of zelfs een F1-afscheid om zijn ‘contractwaarde’ te vergroten.

Binnen Aston Martin zouden ze graag willen dat Alonso blijft maar er zouden ook heel wat fracties binnen Aston Martin de voorkeur geven aan Carlos Sainz. En zo staat Carlos Sainz meer dan ooit in de belangstelling.

Mocht Carlos Sainz daadwerkelijk voor Aston Martin gaan rijden dan zou hij voor het eerst in zijn F1-carrière een echte nummer 1-status binnen een team hebben. Bovendien zet Aston Martin volop in op het F1-seizoen 2026 waarin ingrijpende reglementswijzigingen ingaan. 

Afwachten wat de toekomst brengt … 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print