Renault en BMW gaan voor de titel

Flavio Briatore doet er samen met Renault alles aan om de wagen voor 2009 zo competitief mogelijk te maken. Bij de Franse renstal weet men dan ook maar al te goed dat indien dat niet het geval is toprijder Fernando Alonso dreigt op te stappen. In 2008 eindigde het team vierde en moest het buiten Ferrari en McLaren ook nog BMW laten voorgaan. Alonso kan mogelijk na 2009 een overstap naar Ferrari maken en het mag geweten zijn dat men daar in Spanje nu al op zit te wachten.

"We zouden Fernando graag de beste wagen bieden voor 2009 en dat lukt ons op dit ogenblik vrij goed. Onze doelstelling is om samen met Fernando het kampioenschap te winnen", aldus Flavio Briatore.

Ook BMW heeft ondertussen al laten weten goed vooruitgang te boeken. Klaus Draeger van BMW liet alvast weten in 2009 voor niets minder dan de titel te willen gaan. Teambaas Mario Theissen is dan weer iets voorzichtiger en verwijst naar het seizoen 2008. BMW eindigde toen derde nadat de ontwikkeling van de wagen plots in een dipje viel. Robert Kubica was op sommige momenten zelfs woedend omdat hij geen progressie meer kon boeken.

"Ik voel me niet zo comfortabel met de uitspraak van mijn collega. Ik ga zelf ook voor de titel maar wens toch voorzichtig te blijven. In 2008 wisten we te winnen en even aan de leiding te staan. Plots zaten we op de limiet met onze wagen en viel de verdere ontwikkeling stil. Binnen de F1 kan je geen voorspellingen maken", aldus Mario Theissen.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023