Räikkönen weet waarom Hamilton fouten maakt

Het was opvallend, de frustratie bij Lewis Hamilton in Bahrein. De Brit kende een mislukte start en reed nadien ex-teamgnoot Fernando Alonso aan, zodat hij naar de pits moest voor een nieuwe voorvleugel. Nadien maakte de Brit hier en daar enkele fouten in zijn inhaaljacht naar voor en Hamilton toonde meermaals zijn vuist naar tragere piloten die hij met moeite kon voorbijsteken.

Een gebaar dat maar weinig rijders wisten te appreciëren, al begrijpt Kimi Räikkönen wel de frustratie die bij de Brit heerst. De Fin heeft dan ook een eenvoudige uitleg voor de fouten die Hamilton dit jaar maakt, in tegenstelling tot zijn bijna foutloos parcours van vorig seizoen.

"Lewis maakte vorig jaar amper fouten. Dit jaar is zijn wagen echter niet zo sterk als vorig jaar," aldus Räikkönen. "Het is ook moeilijker als je niet zo’n goed pakket hebt als vorig jaar, en je steeds meer en meer ervoor wil gaan. Dit is zeker zo tijdens een race waarbij je geen al te best weekend hebt gehad."

Volgens Kimi Räikkönen ligt de oorzaak voor de fouten van de Brit en de frustratie die nu bij hem heerst dan ook niet volledig aan Hamilton zelf, maar eveneens aan het volledige pakket waarover de Brit nu beschikt. Een rijder met meer ervaring zou dan ook misschien beter weten hoe hij moet omgaan met dergelijke situaties.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print