Ross Brawn onder de indruk van Valtteri Bottas: “Hij moet het team verlaten maar deed het geweldig”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Ross Brawn was niet Carlos Sainz maar wel Valtteri Bottas ‘Driver of the Day’. De sportief directeur van de Formule 1 was onder de indruk van de manier waarop de Fin de GP van Turkije wist te winnen.

Bottas deed wat van hem verwacht werd, van op de polepositie de race winnen en zo punten afnemen vanMax Verstappen. Bottas kon zo Lewis Hamilton enigszins helpen in zijn strijd om de wereldtitel.

“Er waren verschillende rijders die het zeer goed deden, inclusief de geweldige inhaalrace van Carlos Sainz van helemaal achteraan richting de punten, maar mijn ‘Driver of the Day’ gaat naar Valtteri Bottas,” aldus Brawn.

“Hij zette geen voet verkeerd en dat onder zeer moeilijker omstandigheden. Mercedes had een zeer goede wagen maar hij maakte er het best mogelijke resultaat van. Hij stond geen dreiging toe van achter hem.”

Brawn had vooral zeer veel respect voor de manier waarop Bottas omgaat met het feit dat hij weet dat hij eind dit seizoen het team moet verlaten.

“Hij is een rijder die het team zal verlaten, je laat dan al snel je hoofd zakken maar hij reed met het hoofd omhoog en ik vind dat hij het schitterend heeft gedaan,” aldus Brawn.

“We weten allemaal hoe geweldig goed Max in de regen kan rijden maar hij kon Valtteri nooit echt bedreigen. Hij heeft ons getoond dat als Alfa Romeo hem volgend jaar een goede wagen geeft dat hij kan reageren en er het beste van zal maken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022