Sebastian Vettel waarschuwt: “Op deze manier dreigt de F1 te verdwijnen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel moet de Formule 1 dringend actie ondernemen om zich als sport groener en relevanter te maken voor het dagelijks leven, anders dreigt de Formule 1 volgens Vettel te verdwijnen.

Sebastian Vettel is de voorbije jaren steeds meer een voorvechter van duurzaamheid en het milieu geworden. Het staat op het eerste zicht misschien haaks op het feit dat hij een F1-piloot is met benzine slurpende motoren maar Vettel wil dat de Formule 1 als sport actie onderneemt en daar mee zijn schouders onder zetten.

“De Formule 1 is niet groen maar we hebben het potentieel om de sport groener te maken zonder dat ten koste te laten gaan van het spektakel, de opwinding, de snelheid en de passie,” aldus Vettel volgens ‘Speedweek’.

“Er zijn zoveel intelligente mensen in deze sport, we kunnen zeker en vast met enkele geweldige oplossingen komen. Op het vlak van de regelgeving hebben we zeer efficiënte motoren maar ze zijn nutteloos. Met de huidige gesprekken over de toekomstige regels moeten we het meer hebben over wijzigingen die echt het verschil kunnen maken.”

Volgens de viervoudig wereldkampioen moeten er grondige wijzigingen komen om de Formule 1 relevant te houden in de toekomst.

“Dit is zeer belangrijk voor de Formule 1, anders dreigt de sport op een dag te verdwijnen. We kennen de fouten die in het verleden gebeurd zijn en we kunnen het ons niet veroorloven om ze te herhalen.”

Vettel verwijst daarbij andermaal naar de huidige generatie motoren die in de Formule 1 gebruikt worden. Ze zijn inderdaad bijzonder efficiënt en krachtig maar het nut voor de man of vrouw in de straat is bijzonder beperkt.

“We hebben de voorbije tien jaar besteed aan het ontwikkelen van super efficiënte, maar extreem dure hybride-motoren die irrelevant zijn voor de gewone wagens in de straat,” aldus Vettel.

“Ik vermoed dat deze motoren de voorbije jaren aan de constructeurs makkelijk meer dan een miljard gekost hebben. We moeten zo’n grote sommen geld voor de juiste doelen gebruiken. Ik ken ook de ideale situatie niet maar ik denk dat het belangrijk is dat we dit bekijken en dat we de komende vijf jaar niet gewoon niets doen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen