“Saoedi-Arabië verlaten zou niet de juiste beslissing geweest zijn”

Ferrari
Ferrari

Na de raketaanval op een opslagplaats van Aramco vlakbij het circuit van Jeddah werd er druk overlegd of het raceweekend moest doorgaan. Ferrari-teambaas Mattia Binotto vindt alvast dat de juiste beslissing werd genomen om het raceweekend gewoon verder te zetten.

Tijdens twee meetings tussen de F1, de FIA en de F1-teambazen werd meer info gegeven over de veiligheidssituatie in Jeddah. Daarop lieten de teambazen verstaan dat het raceweekend gewoon verder zou gaan maar later volgde nog een meeting van de rijders die zich meer zorgen maakten over de veiligheid.

Uiteindelijk werd ook na die meeting, waarvoor enkele teambazen zelfs terugkeerden naar het circuit, beslist om het raceweekend in Saoedi-Arabië gewoon verder te zetten. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto de enige juiste keuze.

“Ik denk niet dat dit het punt is,” weigert Binotto te bevestigen noch te ontkennen dat er druk was uitgeoefend op de rijders. “De rijders kwamen samen. Uiteraard zijn er bezorgdheden, zeker na de gebeurtenissen op vrijdag maakten we ons zorgen omdat het niet normaal is dat zoiets dichtbij het circuit gebeurt.”

“Deze bezorgdheden werden vervolgens vertaald naar overwegingen en discussies. Wij als team, en ikzelf als teambaas, werden verzekerd door de autoriteiten in Saoedi-Arabië dat alles veilig was en onder controle.”

“Dat moesten we uitgelegd krijgen aan de rijders, hen de situatie doen begrijpen, alsook het besef dat we veilig zijn.”

“We hadden lange discussies hierover, wat belangrijk is om te doen. Ze begrepen de situatie en steunden het feit dat het belangrijk is om te blijven en het raceweekend in Saoedi-Arabië verder te laten gaan.”

“Saoedi-Arabië verlaten zou simpelweg niet de juiste beslissing geweest zijn. Na de zekerheden die we kregen was er geen gegronde reden om het land te verlaten.”

“Ze kwamen samen, ze hebben hun bezorgdheden geuit, samen hebben ze die op tafel gelegd, wij hebben vervolgens geprobeerd om hen gerust te stellen en hen de juiste uitleg over de situatie te geven.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner