Schumacher: “Button wordt kampioen”

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat achter Jenson Button wat het behalen van de wereldtitel in 2009 betreft. Button is momenteel WK-leider met 14 punten voorsprong en nog slechts 4 races te gaan.
Michael Schumacher zou in eerste plaats van mening zijn dat Red Bull haar rijders niet meer op het niveau zal krijgen om Jenson Button nog in te halen. De volgende woorden zijn geen uitspraak van Schumacher maar geweten is ook nog dat Red Bull met een tekort aan motoren zit en dat Sebastian Vettel daardoor niet altijd alles zou kunnen geven. Schumacher verwacht alvast dat Button zijn voorsprong nu niet meer zal gaan verwaarlozen.

“Mijn gedacht is dat Button waarschijnlijk de wereldtitel gaat behalen in 2009. Bij Red Bull kan men momenteel niet echt van betrouwbaarheid spreken en verder zijn er amper nog tegenstanders voor de rijders van Brawn GP. Ik vergelijk de situatie van Vettel niet graag met de situatie waarin ik me ooit heb bevonden maar op bepaalde dag zal hij ook de titel behalen”.

“Vettel is een geweldig rijder en hij heeft alle ingrediënten om aan de top te staan. Ik wilde vroeger ook niet met andere rijders vergeleken worden omdat ik wilde doen wat ik zelf graag wilde doen. Vettel denk eigenlijk op dezelfde manier. Wat mij comeback betreft ben ik nog steeds zelf de persoon die beslist wanneer of hoe hij zal plaatsvinden. Ik moet niet ja of neen zeggen”, aldus Michael Schumacher.

Een klein opvallend aspect is dat Michael Schumacher nog weinig woorden gebruikte om de kansen op de titel voor Rubens Barrichello te verklaren. Barrichello is naast Button de grootste kanshebber op de wereldtitel en ziet zijn achterstand per race verminderen. Niet lang geleden vertelde Barrichello nog aan de pers dat er bij Ferrari tijdens zijn periode als Ferrari-rijder vaak aan vriendjespolitiek zou gedaan zijn Michael Schumacher zou destijds aan de vriendjespolitiek enkel voordeel gehad hebben en daardoor meer succes gehad hebben dan hem eigenlijk toekwam.Schumacher slaagt de Braziliaanse rijder dus nu precies liever over in zijn interviews.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}