Schumacher ontgoocheld over prestatie tijdens Q3

Michael Schumacher reed een wisselvallige kwalificatie, iets waarover de Duitser ook zelf duidelijk ontgoocheld was.
Schumacher reed in Q1 een vijftiende tijd en ontsnapte zo aan een wel erg vroegtijdige uitschakeling. Tijdens Q2 verging het de Duitser veel beter met een vijfde tijd. Tijdens Q3, wanneer het er echt om draait, stelde de Duitser opnieuw teleur met een tiende en dus slechtste tijd van alle rijders die het laatste deel van de kwalificatie bereikten.

Ook Schumacher zelf was erg teleurgesteld over zijn gebrek aan snelheid tijdens het laatste deel van de kwalificatie.

image

“Ik ben duidelijk teleurgesteld met mijn prestatie tijdens Q3, aangezien ik nooit echt een compleet goede ronde bij elkaar kreeg,” aldus Schumacher. “Na de tweede sessie, waarbij mijn prestatie goed was, kon ik mijn resultaat niet maximaliseren. Ik ben dan ook erg teleurgesteld over mijn gridpositie.”

Schumacher werd voor de zoveelste keer dit seizoen verslagen door teamgenoot Nico Rosberg. Zijn jongere Duitse teamgenoot staat immers vijf plaatsen meer naar voor op de grid. Nico Rosberg is dan weer erg tevreden met zijn vijfde plaats.

“Ik ben zeer tevreden met mijn vijfde plaats van vandaag en het toont aan dat we op de goede weg zitten nadat we zo matig presteerden in Valencia. Het is een stap in de goede richting. Het is belangrijk dat we nu weten waar onze problemen zich situeerden, dat we ze begrijpen, en dat we ze hebben kunnen verhelpen.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen