Sergio Perez: “Ik verwacht binnen een maand duidelijkheid over mijn toekomst”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken werd er veel gespeculeerd over de toekomst van verschillende racezitjes in de Formule 1. Vooral het racezitje van Hamilton bij Mercedes en dat van Sergio Perez bij Red Bull kunnen op heel wat aandacht rekenen. Perez maakt zich echter geen zorgen over zijn toekomst.

“Ik ben redelijk relaxed daarover, het is mijn veertiende seizoen in de Formule 1,” vertelt Perez tegenover ‘Sky Sports F1’. “Wat er ook volgt, ik ben tevreden met wat ik tot dusver in deze sport heb gedaan.”

“Ik denk dat het een kwestie van tijd is alvorens mijn toekomst is beslist en uiteraard is de rijdersmarkt in beweging. De komende weken zal er heel wat beweging zijn. Ik verwacht binnen een maand te weten wat ik volgend jaar ga doen.”

Perez is dit seizoen veel beter aan het seizoen begonnen dan vorig jaar. Het zorgt ervoor dat de keuze van Red Bull te midden een ‘rijdersmarkt in beweging’ er niet eenvoudiger op wordt. Christian Horner werd gevraagd naar wanneer er een beslissing zou genomen worden over Perez zijn toekomst.

“De volledige rijdersmarkt lijkt dit jaar zeer vroeg te bewegen, iedereen lijkt er snel werk van te willen maken en we zijn nog maar vier races ver,” aldus Horner. “We zijn niet in een rush, er is uiteraard erg veel interesse in onze wagens, Checo is onze prioriteit.”

“Het zal nog enkele races duren alvorens we aan volgend jaar denken.”