Max Verstappen onthult ‘discussie’ met race-engineer Gianpiero Lambiase voor de race: “Ik moest mijn ongelijk toegeven”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Japan slaagde Max Verstappen erin zijn derde overwinning van dit seizoen te behalen. Toch was Verstappen niet geheel tevreden over de afstelling van zijn wagen. De voorvleugel moest tijdens de eerste pitstop aangepast worden, waarmee hij eigenijk zijn ongelijk tegenover zijn race-egineer Lambiase moest toegeven.

Voorafgaand aan zijn eerste pitstop was er een soort discussie tussen Max Verstappen en zijn race-engineer Gianpiero Lambiase over het eventueel aanpassen van de voorvleugel van Verstappen zijn Red Bull RB20.

“Ja, misschien één of twee kliks minder is oké,” zei Verstappen tegen Lambiase die op zijn beurt Verstappen even zijn ongelijk wou laten toegeven.

“Ik ga niet zeggen dat ik het jou gezegd heb, maar begrepen. Bedankt,” antwoordde Lambiase die daarmee leek te bevestigen dat er voorafgaand een discussie tussen hen beide was geweest.

“We hadden geen ruzie maar hij zei: ‘Ben je zeker dat je dat wil doen?’ Ik was redelijk zeker en het bleek fout te zijn!” antwoordde Verstappen. “Maar hij had gelijk.”

“Op een bepaalde manier vuurt het me aan want ook al zijn we niet helemaal tevreden met de balans, ik zal nog steeds proberen om consistent te zijn en niet naar hem te roepen over de boordradio.”

“We hebben een goede relatie en het werkt zo goed.”