Startverbod voor Red Bull Racing?

David Coulthard kende een spectaculair ongeval tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Maleisië. De voorophanging van de wagen brak en Red Bull besloot in afwachting van een verder onderzoek en een te erg beschadigde wagen om Coulthard aan de kant te houden tijdens de tweede oefensessie.

De renleiding vorderde Red Bull echter om bij hen te komen om verdere uitleg te verschaffen. Adrian Newey en Christian Horner gingen vervolgens naar de renleiding om de nodige uitleg te geven over het ongeval.

Coulthard zijn ophanging brak immers na wat eerst een onschuldige uitschuiver leek zoals er wel honderd in een raceweekend voorvallen. Ook in Australië brak David Coulthard zijn ophanging, toen na een aanrijding met Felipe Massa. Hierdoor vermoedt de renleiding dat de ophanging van de Red Bull RB4 niet sterk genoeg is.

Daarom vraagt de Renleiding nu aan het team en de FIA om een rapport op te maken waaruit moet blijken dat de RB4 veilig genoeg is om aan het verdere verloop van het raceweekend deel te nemen. Zo niet dreigt de renleiding met een startverbod voor beide Red Bull wagens.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner