Stefano Domenicali: “De F1 zal niet terugkeren naar Rusland”

Daimler Media
Daimler Media

Nadat Rusland eerder dit jaar Oekraïne binnenviel en een oorlog met haar buurland begon haalde de Formule 1 Rusland van de F1-kalender. Volgens F1-baas Stefano Domenicali moeten ze in Rusland niet hopen dat de Formule 1 snel zal terugkeren.

Enkele maanden geleden liet Rosgonki, de promotor van de Russische GP, weten dat er een kans bestond dat de GP van Rusland alsnog zou kunnen doorgaan. De Formule 1 liet echter vlug verstaan dat Rusland definitief van de F1-kalender 2022 werd geschrapt.

De ambities om snel terug te keren op de F1-kalender mogen ze volgens F1-baas Stefano Domenicali eveneens opbergen. Domenicali liet immers verstaan dat er geen onderhandelingen met de promotor van de GP van Rusland gevoerd worden.

“Ik heb altijd geloofd in ‘zeg nooit nooit’,” aldus Stefano Domenicali in gesprek met het Duitse ‘Bild’. “Maar in dit geval kan ik jullie absoluut garanderen dat we niet meer met hen onderhandelen.”

“Er zal niet meer in Rusland geracet worden.”

Vanuit Rusland weerklinkt bij Rosgonki-baas Alexey Titov een andere boodschap. Daar verwacht men immers een financiële compensatie voor het vroegtijdig beëindigen van de overeenkomst.

“De schuld is er, dit is bevestigd en onze mening blijft ongewijzigd,” aldus Titov tegenover het Russische nieuwsagentschap ‘TASS’.

“We verwachten een terugbetaling los van het huidige standpunt dat het Formula One Management heeft tegenover het organiseren van races in Rusland.”

“De huidige situatie in de sportwereld is extreem politiek gepolariseerd. De Domenicali’s van deze wereld moeten dat in het achterhoofd houden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen