“Audi en Sauber bereiken akkoord over F1-deelname”

Audi Sport
Audi Sport

Na maanden van speculaties lijkt een officiële bevestiging van een F1-deelname voor Audi nakende. Volgens ‘Motorsport.com’ zouden Audi en Sauber een akkoord bereikt hebben over een samenwerking.

Sauber runt momenteel het Alfa Romeo F1 team maar zou vanaf 2026 mogelijk als Audi door het leven gaan of op zijn minst met ‘Audi-motoren’ rijden. Volgens berichtgeving van ‘Motorsport.com’ zouden beide partijen een akkoord bereikt hebben over een partnerschap in de Formule 1.

Finn Rausing, de belangrijkste aandeelhouder van Sauber, zou akkoord gegaan zijn met een deal waarbij Audi betrokken is. Vorig jaar trok Rausing zich in allerlaatste instantie terug uit een mogelijke overeenkomst waarbij Michael Andretti het team zou overnemen.

Audi zou daarmee naast Porsche het twee automerk van de Volkswagen Groep zijn dat dankzij het nieuwe motorreglement besluit om in de Formule 1 te stappen. Voorlopig is het echter nog wachten op officieel nieuws maar dat zou mogelijk al tijdens het raceweekend van de GP van België volgen.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen