Christian Horner: “Spa-Francorchamps moet samen met Monza en Silverstone altijd op de F1-kalender staan”

Ferrari
Ferrari

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft zijn steun uitgesproken voor het circuit van Spa-Francorchamps. Horner vindt dat Spa-Francorchamps, Monza en Silverstone altijd op de F1-kalender moeten staan.

Al wekenlang zijn er speculaties over het mogelijk verdwijnen van Spa-Francorchamps van de F1-kalender. In het beste geval lijkt de GP van België als ‘invaller’ op de F1-kalender 2023 te fungeren. In een alternatief scenario wissel België en Frankrijk elkaar af op de kalender maar ook een volledig verdwijnen behoort tot de mogelijkheden.

Heel wat F1-piloten en teambazen spraken hun steun al uit voor Spa-Francorchamps en ook Christian Horner laat in de aanloop naar de GP van België weten dat Spa-Francorchamps eigenlijk altijd op de F1-kalender zou moeten staan.

“Spa, zeker en vast … het is één van die historische race,” aldus de Red Bull-teambaas tegenover ‘Sky Sports F1’. “Monza, Silverstone en Spa, het zijn grote en historische namen die we zouden moeten beschermen en altijd op de F1-kalender zouden moeten staan.”

“Het is geweldig dat nieuwe circuits op de kalender komen en dat er grote interesse is om een F1-race te organiseren. Maar er is ook de geschiedenis die telt. Wat zou een ATP tour zijn zonder Wimbledon?”

“Ze maken deel uit van onze geschiedenis, van het DNA van onze sport. We zullen zeker en vast onze mening overbrengen maar uiteindelijk moeten we vertrouwen op de mensen die deze sport runnen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen