Stoffel Vandoorne behoudt leiding Formule E-kampioenschap, Mitch Evans wint in Jakarta

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

De Nieuw-Zeelander Mitch Evans heeft de E-Prix in Jakarta gewonnen. Evans doet daarmee een goede zaak in het kampioenschap, onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde de race als vijfde en behoudt zo de leiding in het kampioenschap.

Tijdens de E-Prix van Jakarta leek Jean-Eric Vergne lange tijd op weg naar de overwinning, wat voor onze landgenoot Stoffel Vandoorne zou betekenen dat hij de leiding in het kampioenschap ging verliezen. Mitch Evans deed in de race echter een late inhaalactie waardoor hij en niet Vergne mocht zegevieren.

Op het podium zagen we dan ook een zichtbaar teleurgestelde Vergne terwijl Mitch Evans breed lachend zegevierde. Edoardo Mortara vervolledigde het podium in Jakarta.

Voor Mercedes was het een ietwat teleurstellende race. Nyck de Vries moest opgeven met een lekke band terwijl onze landgenoot Stoffel Vandoorne enkele plaatsen goedmaakte en als vijfde over de finish reed. Voor Vandoorne was het echter een cruciale vijfde plaats want daarmee blijft hij in de wk-tussenstand nipt een handvol punten voor op Jean-Eric Vergne.

Met 121 punten heeft Stoffel Vandoorne nog slechts vijf punten voorsprong op Jean-Eric Vergne. Edoardo Mortara volgt eveneens op slechts zeven punten. Mitch Evans knokt zich dankzij zijn overwinning als vierde in het kampioenschap terug mee in de titelstrijd, zijn achterstand bedraagt nog maar 12 punten.

Zo lijken vier rijders tijdens de rest van het kampioenschap te gaan bepalen wie zich tot Formule E-kampioen mag kronen. De volgende race vindt op 2 juli plaats in Marrakech.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner