Manager Max Verstappen: “Salarisplafond voor F1-piloten invoeren is compleet idioot”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Al wekenlang woedt een nieuwe discussie over het budgetplafond in de Formule 1. Moet het omwille van de hoge inflatie opgetrokken worden en moet er ook een salarisplafond zijn voor de F1-piloten? Dat laatste vindt de manager van Max Verstappen alvast compleet idioot.

Volgens Raymond Vermeulen moeten de teams maar ook de Formule 1 beseffen dat de rijders een meerwaarde betekenen voor zowel het team alsook de sport en dat vormt de basis voor de verloning.

“Totaal idioot. Coureurs verhogen de waarde van een team,” aldus de manager van Max Verstappen tegenover ‘De Telegraaf’.

“Daar kan het betreffende team oneindig gebruik van maken. Maar om vervolgens degene van wie je die waarde koopt – de coureur – een bepaalde limiet te geven, dat betekent dat de wereld op zijn kop staat.”

Vermeulen laat weten dat ook het team van Max Verstappen niet te vinden is voor een salarisplafond. Hij vindt het zelfs ‘illegaal’.

“Ze (Red Bull) zijn ook heel stellig dat ze het nooit zullen steunen. Ik denk ook dat het illegaal is,” zegt Vermeulen.

“Kijk maar eens naar de feiten. Er is een Grand Prix naar Nederland gekomen dankzij Max. Zandvoort betaalt jaarlijks een bedrag aan de FOM om de race te organiseren, waarvan een groot deel wordt verdeeld onder de teams. Daar profiteren ze dus van. Het zou dan heel vreemd zijn als je het verdienmodel van de coureur zou beperken.”

Het ondergraven van het salaris van de rijders zou volgens Vermeulen ook nadelige gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkelingskansen van nieuwe jonge talenten.

“Daarom denk ik dat dit een slecht idee is voor de sport. Je hebt die investeerders en sponsors nodig om te investeren in talent en voor lange tijd met die coureur geassocieerd willen worden. Een salarisplafond zal de hele sport beïnvloeden.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer