Stoffel Vandoorne wint in Berlijn zijn allereerste Formule E-race

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is er tijdens de laatste race van het Formule E-seizoen in geslaagd om zijn eerste overwinning in de Formule E te behalen.


Tijdens de zes races op het circuit van Berlijn Tempelhof kende Stoffel Vandoorne geen al te beste kwalificaties maar vandaag slaagde Vandoorne voor de laatste race van het Formule E-seizoen 2019-2020 erin om de polepositie te veroveren.

Vandoorne kende van op de pole een sterke start, gevolgd door een sterke en solide race. Aan het slot van de race had Vandoorne constant een voorsprong van zo’n anderhalve seconde op Sebastien Buemi.

Kort voor het einde van de race slaagde Nyck de Vries, de teamgenoot van Stoffel Vandoorne, erin om Buemi te passeren en zo lag Mercedes op de plaatsen één en twee in de race.

Nyck de Vries leek even Vandoorne nog te zullen bedreigen voor de overwinning maar het was Stoffel Vandoorne die als eerste over de finish wist te rijden en Vandoorne won zo zijn allereerste race in de Formule E.

De Vries kwam kort na Vandoorne als tweede over de finish en zo behaalde Mercedes meteen ook zijn allereerste dubbeloverwinning in de Formule 1. Doordat Jean-Eric vergne pas als zevende over de finish kwam is Stoffel Vandoorne ook de vice-kampioen in de Formule E.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:53:”vandoorne_wint_berlijn_mercedesformulae_headline.jpeg”;}
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne is er tijdens de laatste race van het Formule E-seizoen in geslaagd om zijn eerste overwinning in de Formule E te behalen.