Stoffel Vandoorne verovert polepositie voor laatste Formule E-race

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft op het circuit van Berlijn Tempelhof de polepositie voor de laatste race van het Formule E-seizoen 2019-2020 veroverd.


Omwille van de uitbraak van het coronavirus werden alle resterende races van het Formule E-seizoen 2019-2020 geannuleerd en vervangen door zes races op verschillende layouts van het circuit Berlijn Tempelhof. Daarvan vindt vandaag de laatste race plaats en daarbij vertrekt Stoffel Vandoorne van op de polepositie.

Onze landgenoot was op een aangepaste layout van het Berlijn Tempelhof circuit slechts 59 duizendsten sneller dan Sebastien Buemi. Na enkele teleurstellende kwalificaties vormt de polepositie voor Vandoorne een serieuze opsteker en uiteraard wil hij tijdens de allerlaatste race van het Formule E-seizoen voor niets minder dan de overwinning gaan.

“Na de voorbije races had ik dit resultaat echt nodig,” aldus Vandoorne. “Ik kende hier in Berlijn tot nu toe niet de sterkste kwalificaties en dit komt dan ook redelijk onverwacht.”

“Tijdens de oefensessie had ik wat achterstand op de rest maar ik slaagde erin om tijdens de groepsfase van de kwalificatie een goede ronde te rijden en vervolgens ook in de Super Pole.”

“Er wacht ons nu een lange race en in de Formule E is daarin alles mogelijk. Er staan enkele sterke tegenstanders mee vooraan op de grid. Indien we tijdens de race alles perfect doen dan kunnen we met de racesnelheid de we de voorbije races getoond hebben zeker een goed resultaat behalen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print