“FIA wil ‘kwalificatie-modus’ voor F1-motoren vanaf 2021 verbieden”

Het ziet er naar uit dat de F1-teams vanaf volgend jaar geen speciale motorinstellingen voor tijdens de kwalificatie zullen mogen gebruiken. De FIA wil de zogenaamde ‘kwalificatie-modus’ immers verbieden.


De zogenaamde kwalificatie-modus zorgt ervoor dat de motoren door specifieke instellingen extra vermogen genereren. Daarmee hopen de teams om zich zo veel mogelijk naar voor op de startgrid te kwalificeren.

Deze motorinstellingen kunnen omwille van hun verhoogd brandstofverbruik alsook door de extra belasting van de motor niet voor de race zelf gehanteerd worden. Vooral Mercedes heeft de voorbije jaren baat gehad bij de veelbesproken ‘kwalificatie-modus’.

Vanaf 2021 zal dergelijke modus waarschijnlijk echter verboden zijn. De FIA wil de regelgeving immers zo aanpassen dat een ‘kwalificatie-modus’ niet meer mogelijk is. De teams zouden volgens ‘Racefans’ eerder deze week een brief van de FIA ontvangen hebben met extra verduidelijking. Er zouden tijdens het raceweekend een soort ‘parc fermé-omstandigheden’ gecreëerd worden waardoor er niet meer aan de motorinstellingen mag geraakt worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023