Team Lotus wil geblazen diffuser in Spanje

Team Lotus komt in Spanje met haar nieuwe diffuser. Het is het laatste team dat met de nieuwe versie van de geblazen diffuser komt. Voor Team Lotus moet de nieuwe diffuser de stap naar het middenveld zijn.
Veel teams zijn druk in de weer om de uitlaat en bijbehorende diffuser van Red Bull na te maken. Het systeem zou een serieuze vooruitgang kunnen betekenen.

“We weten dat er een zeer grote stap voorwaarts kan worden genomen als het lukt.” vertelt Heikki Kovalainen. “We zijn er mee bezig en hopelijk hebben we het systeem in Spanje op de wagen.”

“In Maleisië hebben we echt gedaan waar we op hoopten. Als je kijkt naar de andere middenmoters zie je dat zij dat niet konden. Als we daar geraken zijn we bij de beste tien teams.”

“Dan zal het nog steeds moeilijk zijn om onze prestaties te verbeteren. We hebben betere voorzieningen nodig en misschien ook wat meer mensen. We zijn een zeer jong team en moeten nog groeien op veel gebieden.”

Tijdens de laatste grote prijs in Maleisië waren de wagens van Lotus slechts een halve seconde te traag om zich te plaatsen voor Q2. De eerste stap richting het tweede kwalificatiegedeelte zal het oplossen van de problemen met de stuurbekrachtiging zijn.

“We kunnen bijna meestrijden in de groep van de middenmoters. We hebben gewoon nog een paar goede updates nodig, hopelijk betere dan de rest van het veld. Ook zullen we de betrouwbaarheidsproblemen moeten oplossen, zoals die met de stuurbekrachtiging.”

“Wanneer al die dingen gerepareerd zijn kunnen we starten met strijden met de teams voor ons. Dat zal fantastisch zijn.”
a:1:{s:9:”file_name”;s:28:”5604667133_e5366a8ee8_b.jpeg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print