"Teams moeten protesteren bij het wegvallen van Britse GP"

De voorbije weken en maanden was er veel te doen over de toekomst van de GP van Groot-Brittannië. Zo vreesden sommigen dat de Britse GP wel eens van de kalender zou dreigen te verdwijnen.

Bernie Ecclestone vraagt immers al lange tijd dat er dringend aanpassingen aan het circuit van Silverstone moeten gebeuren. Die plannen waren er ook, maar komen dus te laat. Vanaf 2010 zal de GP van Groot-Brittannië immers op het circuit van Donington worden verreden.

Voor Stirling Moss, die eveneens vreesde voor de toekomst van de Britse GP, is de kous daarmee nog niet af. De Britse GP kan in de nabije toekomst immers nog steeds van de kalender verdwijnen. Hij vindt het ook spijtig dat de GP niet meer op het circuit van Silverstone zal verreden worden.

Toch maakt hij zich geen zorgen over de toekomst van het circuit van Silverstone. Er worden immers nog veel andere races op het befaamde circuit georganiseerd. Moss maakt zich echter nog steeds zorgen over de Britse GP.

"Ik maak me zorgen dat de race in de nabije toekomst plaats zal moeten maken voor een ander land. De grand prix kan mogelijk ergens compleet andere georganiseerd worden." aldus Stirling Moss. "Ik hoop dat de teams bij het eventueel wegvallen van de gp dan neen zeggen en zeggen dat ze in Engeland willen rijden. Dat dit het centrum van de motorsport is en dat ze graag daar willen rijden, zelfs indien ze daarmee geen punten kunnen verdienen."

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer