“Teams mogen drie races missen”

Het World Motor Sport Council heeft beslist dat een team drie races mag missen in 2010. Dat meldt de president van de FIA, Jean Todt, aan de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello sport.
Todt heeft er vertrouwen in dat alle dertien teams dit seizoen aan de start zullen komen maar neemt toch maatregelen om een onmiddellijke uitsluiting te voorkomen. Vroeger verloor een formule 1-team al haar rechten als ze een gp miste, die regel werd meestal wel niet toegepast. Om toch discussies tegen te gaan heeft men dan toch maar een nieuw reglement in te voeren. Pas na drie gemiste races kan een team gediskwalificeerd worden. De drie races moeten wel niet opeenvolgend zijn.

Dat is natuurlijk het grootste voordeel voor Campos Meta en US F1, die financiële problemen hebben. Zij hebben dus nog zeker tijd tot de grote prijs van China, een maand na de seizoensstart. Dat lijkt geen goed nieuws voor Stefan gp, maar dat ontkent Todt. “Het is niet omdat er een team uit de formule 1 stapt dat er meteen een andere teal in de plaats komt.”

Alle nieuwe reglementen staan in het teken van kostenbesparingen. “Ik ben niet voor een budgetplafond. Ik voer liever nieuwe regels in, één aerodynamisch pakket voor het hele seizoen bijvoorbeeld. De formule 1 moet besparen, sponsors aantrekken en voor spektakel zorgen. Is het normaal dat een wagen 80 liter benzine gebruikt op 100 km? En waarom KERS opgeven? Als het te veel kost, bespaar dan op andere dingen. De teams denken alleen aan rondetijden en niet aan het milieu!”

Door Stef Mertens.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023