Todt in de tegenaanval op Briatore?

Gisteren wist mijn collega Stef Mertens jullie nog te vertellen dat FIA-president Jean Todt de teams zou toestaan om gedurende drie races niet op te dagen. Zo zou de Fransman nu ook de managers van een renstal tot het behalen van een licentie willen verplichten.
Zoals we ondertussen al wel bijna allemaal weten zal Flavio Briatore op een bepaalde dag met een gerust hart naar de F1 kunnen afzakken om er zijn functie als manager opnieuw te gaan uitoefenen.

In eerste instantie legde de FIA Briatore een levenslange ban op binnen de sport en alle andere takken die aan de FIA onderricht zijn. In tweede instantie ging Briatore in de tegenaanval en werd deze ban opgeheven. Nu Jean Todt het voor het zeggen heeft binnen de FIA lijkt hij zich iets beter te willen beveiligen tegen mensen als Briatore. Een vereiste licentie voor managers zou voor hem alvast een goede mogelijkheid zijn.

“Tijdens de rechtszaak met Briatore kwam het hof tot de conclusie dat we maar deels in de fout gingen maar dat onze inhoud wel juist was. Er was een feit dat niet te betwisten viel en daar waren dus eveneens bewijzen van. Slechts één stem was tegen onze uitspraak en dat wil alvast veel zeggen. Wat de toekomst betreft zouden we graag willen dat ook de managers van een renstal over een licentie moeten beschikken”, zo verklaarde Jean Todt aan het Italiaanse Gazzetta dello Sport.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}