Test Danica Patrick binnenkort voor Honda?

De Formule 1 wacht al jaren op een vrouw en dan bedoelen we niet de pitbabes die iedere race paraderen in de paddock, maar een vrouw achter het stuur van een F1-bolide. Tot op heden is die zoektocht de afgelopen jaren steeds vruchteloos geweest. Maar misschien zijn we opnieuw een stap dichterbij gekomen.

Danica Patrick, haar naam is u misshcien bekend. Ze kreeg in 2005 al een aanbod van Honda om in Indianapolis tijdens het F1-weekend een test te doen. Ze sloeg het aanbod echter vriendelijk af omdat ze vermoedde dat het enkel een promotiestunt was. Nu biedt Honda haar echter opnieuw de kans om te testen voor het team en deze keer lijkt het aanbod serieus te zijn.

Honda stuurt niet meteen aan op een onmiddellijke test, maar het staat wel open om besprekingen met Danica aan te vatten als ze dat wil.

"Indien Danica testrijder wil zijn, dan willen we daar maar al te graag met haar over praten," aldus Nick Fry tegenover Autosport.

Danica gaf reeds te kennen dat het iedere rijder zijn of haar droom is om met een F1-bolide te kunnen rijden. Ze staat eveneens opnieuw open voor een rol als testrijder, wat veel serieuzer is dan een publiciteitsstunt zoals het in 2005 anders zou geweest zijn. Van haar kant uit zit het dus ook goed. Nu maar hopen dat er na eventuele besprekingen eindelijk opnieuw een vrouw achter het stuur van een F1-bolide kruipt.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print