Toch een deal Super Aguri en Weigl Groep in de maak

Er lijkt dan toch een overeenkomst te komen tussen de Weigl Groep en Formule 1 team Super Aguri.

Eerder deze week liet de voorzitter van de Weigl Groep nog weten dat een overeenkomst nog lang niet zeker was en dat de berichten in de media weinig waarheid bevatten.

Nu komen Super Aguri en de Weigl Groep met een gedeelde persmededeling, waarin wordt gezegd dat de Weigl Groep een groot deel van de aandelen van het F1 team zal overkopen.

"We zijn blij dat de gesprekken tussen Super Aguri en Franz Weigl zo snel terug werden opgestart en dat we de Weigl Groep opnieuw kunnen voorstellen aan de Honda leiding. Deze overeenkomst stelt ons instaat om in de toekomst te racen en ik ben er zeker van dat alle partijen het voorstel realistisch zullen vinden," aldus Aguri Suzuki.

Franz Weigl had het volgende te zeggen.

"De Weigl Groep heeft er voor gekozen om openlijk te spreken op dit beslissende moment voor het Super Aguri F1 team. We willen onze volledig steun toezeggen aan de deelname van het team aan het Formule 1 wereldkampioenschap. De Groep zal samen met de sponsors en partners genoeg investeringen doen om het voortbestaan van het team te garanderen."

De kans lijkt dus groot dat Super Aguri althans voor de nabije toekomst gered is. We mogen er dan ook vanuit gaan dat het team op de grid staat voor de Grote Prijs van Turkije op 11 mei.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023