Toch nog hoop voor GP van België op F1-kalender 2023?

Ferrari
Ferrari

De voorbije weken dook het ene na het andere onheilspellende bericht over de GP van België en het verdwijnen van Spa-Francorchamps van de F1-kalender op. Maar nu ziet het er naar uit dat de er toch nog een sprankeltje hoop is voor een Belgische GP op de F1-kalender 2023.

Het huidige contract van de organisatoren van de Belgische GP met de Formule 1 loopt dit jaar af. Daarmee is België één van de races waarvan de toekomst op de F1-kalender erg onzeker is, samen met Frankrijk en Monaco.

De plaatsen op de F1-kalender 2023 zijn beperkt. 24 races zouden gepland worden met daaronder ook de nieuwe race in Las Vegas. Liberty Media en de Formule 1 willen echter graag ook terugkeren naar Zuid-Afrika. Enkele weken geleden leek dat nog bijna in kannen en kruiken maar naarmate dat de dagen verstrijken is het steeds onwaarschijnlijker dat de GP van Zuid-Afrika volgend jaar al opnieuw op de kalender zal staan.

De afgelopen weken groeiden de geruchten en speculaties immers dat het circuit van Kyalami onmogelijk op tijd klaar zal zijn om de Formule 1 in 2023 al opnieuw te verwelkomen. Er moeten immers heel wat werkzaamheden plaatsvinden en ook het financieel plaatje rondkrijgen lijkt niet eenvoudig.

En daarmee lijken de F1-bazen een alternatief achter de hand te moeten hebben voor als Kyalami volgend jaar niet op de F1-kalender staat. En op dat vlak genieten volgens ingewijden Spa-Francorchamps en de GP van België unaniem de voorkeur. Dan toch een GP van België in 2023?

Voor organisator Spa Grand Prix zou het alvast goed nieuws zijn want daarmee zouden ze een jaar extra de kans krijgen om ‘zieltjes te winnen’ en de F1-bazen te overtuigen van hun nieuw businessplan met als belangrijkste speerpunten een vlottere verkeersafwikkeling en meer randanimatie en entertainment op en rondom het circuit.

Vingers kruisen …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print