Todt: "Kosten in formule 1 moeten omlaag"

Jean Todt was jarenlang teambaas bij Ferrari, een team dat één van de grootste budgetten van de F1-paddock ter beschikking had. Het is dan ook enigzins ironisch dat net Jean Todt nu oppert voor een kostenbesparing in de formule 1.

Toch is het de kleine Fransman serieus. De kostenbesparing is volgens Jean Todt dan ook voor de formule 1 de allergrootste uitdaging voor de komende jaren.

"Het is overduidelijk dat de kosten in de formule 1 weerzingwekkend hoog zijn," aldus Todt. "We kunnen ook niet negeren dat er een economische crisis aan de gang is. Kijk maar naar ondermeer de prijs van ondermeer de aandelen enz."

Todt erkent dat er al heel wat goed werk is verricht, maar de Fransman legt meteen ook de pleister op de wonde door te zeggen dat we er nog niet zijn en er nog heel wat werk aan de winkel is.

"Indien een bedrijf nu in de formule 1 aanwezig wil zijn, dan is dat omdat de kosten aanvaardbaar zijn ten opzichte van de wil om aanwezig te zijn. Ook al is de prijsstijging over de voorbije drie à vier jaar serieus afgeremd, toch is het nog gigantisch duur. Max Mosley heeft zeer hard samengewerkt met de teams, maar toch blijft het beperken van de kosten de allergrootste uitdaging."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner