Toro Rosso blijft goed presteren

Opnieuw een sterke prestatie van Toro Rosso. Het team kreeg haar twee wagens in de top tien.

Sebastien Bourdais zorgde voor een verrassing door de snelste tijd neer te zetten in het eerste gedeelte van de kwalificaties. Hij eindigde uiteindelijk negende in Q3 en staat daarmee voor z’n teamgenoot Sebastian Vettel.

Dit is eindelijk een kwalificatie waarna ik uit de wagen kan stappen in de wetenschap dat ik het goed gedaan heb. De puzzelstukjes beginnen in elkaar te vallen en we hebben al een heel goed weekend gehad. Het circuit ligt me en het was echt wel fijn om mijn naam bovenaan te zien na Q1. Dat was al lang geleden."

Vettel werd tiende. Hij reed maar één snelle ronde in Q3 en maakte dan ook nog een fout in die enige kans.

"Ik ben redelijk tevreden. Ik denk dat het team ook blij kan zijn nu we twee wagens in Q3 kregen, iets wat we niet verwacht hadden op dit circuit. Mijn problemen lagen vooral op de plaatsen waar de rijder weinig moet doen. Ik kon de snelheid van m’n teamgenoot niet volgen en in mijn laatste ronde verknoeide ik het. Op dit moment sta ik op de vuile kant van het circuit, maar als het morgen voor de race regent wordt mijn kant de propere. Afwachten dus wat morgen brengt, ik denk dat we alletwee een goede strategie hebben."

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022