Toto Wolff: “Nyck de Vries had kandidaat kunnen zijn voor een racezitje bij Red Bull”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft Nyck de Vries te weinig tijd gekregen om zich bij AlphaTauri te bewijzen. Mocht dat wel het geval zijn geweest denkt Wolff dat Nyck de Vries zelfs kans zou kunnen gemaakt hebben op een racezitje bij Red Bull.

“Misschien had hij meer tijd nodig,” vertelde Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports F1’. “Mocht hij een seizoen de tijd gekregen hebben, wie weet?”

“Misschien was hij dan ook een goede kandidaat geweest voor een racezitje bij Red Bull?”

“Ze wilden, denk ik, wat benchmarken met Ricciardo. Om te zien of Daniel eventueel het racezitje van Perez zou kunnen innemen. Eenmaal je die beslissing neemt weet je uiteraard dat Nyck de Vries erdoor zal vallen.”

Nyck de Vries was reserverijder bij het Mercedes F1 team en racete voor Mercedes in de Formule 1. De Vries kroonde zich, net als onze landgenoot Stoffel Vandoorne, tot Formule E-kampioen. In de Formule 1 lukte het een heel stuk minder goed maar Toto Wolff blijft fan van Nyck de Vries.

“Ik ben fan van hem want hij is ongelooflijk intelligent op het vlak van het ontwikkelen van de wagen, hij heeft op dat vlak steeds enorm veel bijgedragen,” aldus de motorsportbaas van Mercedes. “

Eerder liet ook Mercedes F1 engineering director Andrew Shovlin al verstaan dat hij graag Nyck de Vries opnieuw zou verwelkomen als reserverijder bij het Mercedes F1 team.