Toto Wolff: “Red Bull is verantwoordelijk voor anti-Hamilton reacties op sociale media”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is Red Bull in belangrijke mate mee verantwoordelijk voor de vele anti-Hamilton reacties die er na afloop van de Britse GP waren. tegelijkertijd is Wolff ook van mening dat je kritiek kan hebben maar dat veel afhangt vanuit welk standpunt je de gebeurtenissen bekijkt.

“Ik denk dat de uitspraken die gedaan werden, ongetwijfeld door de emoties, rechtstreeks ingingen tegenover een zevenvoudig wereldkampioen,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Sky Sports’.

“Woorden zoals ‘amateuristisch’ zouden nooit mogen vallen en dat lokte een heleboel commentaren uit op de sociale media. Er was heel wat controverse, gevoed door een verdere polarisatie en ik denk dat we als sport het omgekeerde horen te doen. Het ontmijnen van zo’n situatie.”

De Mercedes-motorsportbaas kwam ook terug op de kritiek van Red Bull en Max Verstappen dat ze bij Mercedes, en vooral ook Lewis Hamilton, zo uitbundig de overwinning in Silverstone vierden, terwijl ze hun grote concurrenten hadden zien crashen en naar het ziekenhuis was overgebracht.

“Je kan je alleen maar baseren op de informatie die je ter beschikking hebt en op dat moment hadden we van Christian Horner zelf te horen gekregen dat hij niet gewond was,” aldus Wolff.

“Van een andere belangrijk teamlid had ik te horen gekregen dat hij oké was.”

“We hebben ook op weg naar het podium aan de media gevraagd of hij oké was en iedereen zei dat het goed zat.”

“We wonnen de Britse GP nadat we vijf races op rij verloren hadden. Het was ook de thuisrace van Lewis en dat was dan ook de reden waarom er zo uitbundig gevierd werd.”

“Maar opnieuw, het hangt er vanaf vanuit wel perspectief je er naar kijkt. Als de Verstappens in het ziekenhuis zijn om enkele controles te ondergaan uit voorzorg en omdat hij zich niet goed voelt, en je ziet dat op tv terwijl je hebt verloren, ook als concurrent kan je dan de perceptie hebben dat er respect moet zijn.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021