Goed nieuws voor Max Verstappen: “Honda-motor functioneert normaal na zware crash”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Honda had na de oefensessies van gisteren goed nieuws voor Max Verstappen. De motor waarmee hij tijdens de Britse GP zwaar crashte lijkt goed te functioneren en dat is uiteraard ook goed nieuws voor de rest van het seizoen.

Na de zware crash in Silverstone waarbij quasi de volledige Red Bull F1-bolide werd afgeschreven werd gevreesd dat ook de Honda-motor naar de prullenmand mocht verwezen. Dat zou echter ook ernstige gevolgen hebben voor de rest van het seizoen want het zou betekenen dat Verstappen bijna zeker een vierde motor in gebruik zou moeten nemen en een gridpenalty zou incasseren.

Honda vloog de motor van Verstappen over naar haar faciliteiten in Sakura om de krachtbron daar aan een grondige inspectie te onderwerpen. Daaruit bleek dat alles redelijk oké zou zijn met de motor maar tijdens de oefensessies gisteren zou een cruciale test volgen om te zien of de motor naar behoren functioneert.

“Het was goed om te zien dat Max geen ernstige gevolgen heeft van zijn crash in Silverstone en we zijn er ook in geslaagd om de power unit die hij tijdens de Britse GP gebruikte te controleren en hij werkt zoals het moet,” aldus Honda F1 technisch directeur Toyoharu Tanabe.