Mika Hakkinen: “Valtteri Bottas verdient veel meer respect voor wat hij naast Lewis Hamilton doet”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen verdient zijn landgenoot Valtteri Bottas veel meer respect en krediet voor zijn bijdrage aan de resultaten van het Mercedes F1 team.

De positie van Bottas binnen het Mercedes F1 team staat andermaal ter discussie. Er wordt opnieuw stevig gespeculeerd dat Bottas eind dit seizoen zijn racezitje bij Mercedes verliest en zal vervangen worden door George Russell.

Andermaal is er veel kritiek op Bottas die nog maar eens Hamilton niet echt kan bedreigen maar volgens Hakkinnen zit Bottas gewoonweg in de ongelukkige situatie dat hij het tegen een zeer sterke tegenstander moet opnemen.

“Ik weet wat het is om het op te nemen tegen de beste rijder van een generatie, in mijn geval Ayrton Senna, en om met zeer sterke teamgenoten doorheen mijn carrière te werken. Van Johnny Herbert tot Martin Brundle, Mark Blundell tot Nigel Mansell en uiteraard ook David Coulthard,” schrijft Hakkinen in een column voor ‘Autosport’.

“Geen van hen was traag. Ze waren allemaal zeer snel, erg toegewijd en capabele F1-piloten.”

“Het is zeer eenvoudig om het over een wereldkampioen te hebben, iemand die constant wint, en vervolgens de teamgenoot constant te bekritiseren.”

“Het is een gemakkelijke vergelijking, maar men vergeet daarbij wel het grotere plaatje waarbij je de helft bent van een team dat wereldtitels wint. Mijn twee wereldtitels heb ik deels te danken aan het feit dat David Coulthard zo’n sterke teamgenoot was.”

“Men vraagt me altijd naar mijn eerste race bij McLaren waarbij ik me beter kwalificeerde dan Ayrton Senna, maar er zijn er maar weinigen die Valtteri zullen vragen naar de zeventien keer dat hij beter kwalificeerde dan Lewis. Om de één of andere reden werd mijn prestatie als moeilijk aanzien terwijl het blijkbaar eenvoudig is als je voor Mercedes rijdt.”

Volgens Hakkinen weet Mercedes als geen ander team dat stabiliteit en een goede samenwerking tussen beide rijders enorm belangrijk is om succesvol te zijn. De bijdrage van Bottas hierin mag volgens hem niet onderschat worden.

“Een goede samenwerking tussen beide rijders is belangrijk om voor de wereldtitel te kunnen strijden. Het is één van de aspecten waarvan ik vind dat Valtteri veel meer erkenning moet krijgen voor wat hij al gedaan heeft.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021