Toyota diep ontgoocheld

Het team van Toyota had hoge verwachtingen voor de GP van Groot-Brittannië. Eens te meer bleek echter dat hoe hoger de verwachtingen, hoe dieper de ontgoocheling kan zijn.
Trulli startte van op de tweede startrij maar alle hoop op een mogelijk podiumplaats was de Italiaan al kwijt van bij de start. Trulli kwam slecht weg en na afloop van de eerste ronde bevond de Italiaan zich slechts in de zevende positie. Dat was uiteindelijk ook de eindklassering van Trulli.

“Het was een erg moeilijke race. Ik kende een moeilijke start want de wagen vertrok niet zo vlot als anders, waardoor ik enkele plaatsen verloor. Ik probeerde me gedurende de race opnieuw hogerop te vechten, maar de wagen schoof vaak weg. Dit was mogelijk door de aerodynamische afstelling die ik gisteren koos.” aldus Trulli. “Onze strategie was goed maar we hadden meer verwacht van deze race. Ik zal het alvast proberen goed te maken in Duitsland.”

Voor Timo Glock verliep de race ook niet vlekkeloos. De Duitser finishte net buiten de punten op de negende plaats. Een spijtige zaak want tot de laatste ronde ging Glock het gevecht aan met Raikkonen voor het laatste wk-punt.

“Het is erg spijtig dat ik de punten mis. Zeker omdat ik erg snel was als ik geen verkeer had. Op het einde van de race geraakte ik nog eenvoudig tot bij Kimi. De problemen zaten hem echter vooral bij de eerste bocht, waar ik enkele plaatsen verloor en in verkeer terecht kwam. Dat verknoeide heel mijn race,” was het besluit van Glock na afloop van de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023