Verdwijnt KERS volgend seizoen al uit de F1?

De kans bestaat dat het Kinetic Energy Recovery System (KERS) volgend seizoen al terug uit de Formule 1 verdwijnt, dat blijkt uit een interview met Renault teambaas Flavio Briatore.
KERS is vanaf dit seizoen toegelaten in de Formule 1. Het systeem zorgt er voor dat energie die normaal gezien zou verloren gaan tijdens het remmen, wordt opgeslagen en later opnieuw kan gebruikt worden tijdens de acceleratie.

Het systeem kende nog geen al te positieve start in de sport. Veel teams rijden voorlopig zonder KERS en andere hebben vaak problemen met het systeem of verkregen nog niet de gewenste resultaten. Verder bleek het erg duur om een systeem te ontwikkelen. Bij de Formula One Teams’s Association (FOTA) overweegt men nu om het systeem te verbannen uit de sport vanaf volgend seizoen.

“De FOTA is bereid om het systeem te laten verbieden in 2010. We wisten onmiddelijk dat KERS een duur grapje zou worden en de FIA had dit voor het seizoen al moeten bekijken. Omdat ze dat niet deden hebben we nu enorm veel geld moeten spenderen wat zowel belachelijk als nutteloos was”, aldus Briatore.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA