Vettel: “Ik zal het seizoen niet domineren”

Na de eerste twee races vrezen veel fans voor een seizoen dat gedomineerd zal worden door Red Bull en Sebastien Vettel, maar dat zal volgens de Duitser niet gebeuren.
De eerste race won Vettel eenvoudig zonder dat hij zelfs gebruik kon maken van KERS en ook de tweede race won Vettel. 50 op 50 dus en de concurrentie staat meteen al op een serieuze achterstand.

Meteen al wordt gevreesd voor een seizoen dat gedomineerd wordt door de Duitser maar wie aandachtig naar de race in Maleisië keek, die zag dat de voorsprong van Red Bull en Vettel al een stuk minder was. Meer zelfs, de snelheid van de concurrentie benaderde of oversteeg bij momenten zelfs die van Red Bull. Alleen was het aan het einde van de race opnieuw dezelfde winnaar als in Australië.

“Sommige mensen spraken meteen al van een allesoverheersende dominantie,” zei Vettel tegenover The Telegraph. “We hebben echter nog maar twee van de negentien races verreden. We hebben gezien hoe op een aantal dagen tijd de snelheden en verhoudingen serieus kunnen verschillen. Alles zat dichter bij elkaar in Maleisië dan in Australië.”

Volgens Vettel maken alle toppers nog zeker kans op de titel en hij verwees daarbij maar al te graag naar het voorbije seizoen. Daarin werd de titelstrijd pas in de laatste race beslist.
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”preview2723.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print