Webber niet voorbij Q1 dankzij Sutil

Mark Webber was de onverwachte uitvaller na het eerste gedeelte van de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein maar had dat vooral aan Force India piloot Adrian Sutil te danken.
Webber die aan een snelle ronde bezig was, werd vlak voor de laatste bocht gehinderd door Sutil die zich aan het voorbereiden was op een flying lap. Webber kon niets meer doen en viel af.

“Een ramp. Ik kon nergens meer naartoe in die laatste bocht en op het rechte stuk ging hij me al weer voorbij door de slipstream waardoor ik mijn volgende ronde ook kon vergeten. Een klacht indienen gaat me niet vooruit helpen. Mijn race is al verloren.”

Adrian Sutil ging meteen na Q1 z’n verontschuldigingen aanbieden bij de Australiër. Hij gaf meteen toe dat hij Webber had opgehouden.

“Ik keek vooral naar de wagen voor me. Alonso ging wat trager rijden om verkeer in z’n snelle ronde te vermijden en ik deed hetzelfde. Dan zag ik opeens Webber in mijn spiegel maar ik dacht dat hij ook aan een out-lap bezig was dus ik verdedigde mijn positie en haalde hem meteen weer in op het rechte stuk. Het was verwarrend en ik wist niet wat ik moest doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023