Wie wordt volgend jaar tweede rijder bij Red Bull?

Het nieuwe seizoen in de koninginneklasse van de autosport is nog maar twee races ver maar toch wordt er al volop geroddeld over de transfers voor volgend seizoen.
Vooral over wie volgend jaar het tweede zitje bij Red Bull zal innemen wordt er volop gespeculeerd. Eerder deden er al geruchten de ronde dat Lewis Hamilton topfavoriet zou zijn om Mark Webber, die na dit seizoen waarschijnlijk zijn handschoenen aan de haak hangt, volgend jaar eventueel te vervangen.

Volgens de Duitse krant Bild is Lewis Hamilton echter niet de enige kandidaat om naar Red Bull te gaan. Zo zou ook Nico Rosberg, teamgenoot van Michael Schumacher bij Mercedes GP, in aanmerking komen om volgend jaar bij Red Bull aan de slag te gaan.

Indien deze geruchten waar zouden zijn zou dit voor een heuse stoelendans kunnen zorgen. De kans dat Lewis Hamilton naar Red Bull zou vertrekken lijkt toch redelijk klein na zijn “Red Bull is slechts een drankenfabrikant”-uitspraken. Verder hebben we na de race in Maleisië ook gezien dat McLaren er toch al redelijk goed in slaagt om het tempo van Red Bull te volgen.

En wat met het eventuele salaris van Lewis Hamilton? Hamilton verdient naar schatting ongeveer zestien miljoen euro per jaar bij zijn huidige werkgever. Sebastian Vettel heeft na het winnen van het kampioenschap een loonsverhoging van tien miljoen euro gekregen waardoor de jonge Duitser nu jaarlijks ongeveer twaalf miljoen euro op zijn bankrekening ziet verschijnen. Het lijkt dus onwaarschijnlijk dat Lewis bij Red Bull evenveel zou verdienen als bij McLaren. Wie de geschiedenis van Hamilton en McLaren een beetje kent zal ook wel weten dat Lewis al van van in zijn jeugd was voorbestemd om voor McLaren te racen.

En wat met de rest van het rijdersveld? Zo zou ook de toekomst van Felipe Massa bij Ferrari wel eens onzeker kunnen worden als hij geen betere prestaties dan vorig seizoen kan neerzetten. En wat met de eventuele terugkeer van Robert Kubica? Na het einde van het seizoen zullen we ons ongetwijfeld aan nog veel meer speculaties kunnen verwachten…
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print