Wil Ecclestone een nieuwe raceserie zonder FIA?

Bernie Ecclestone werkt aan een nieuw racekampioenschap, zonder de hulp, medewerking of goedkeuring van de FIA, dat meldt de Britse krant The Times. Ecclestone zou op deze manier Max Mosley buitenspel willen zetten, maar vooral de druk van de sponsors in de Formule 1, die Mosley ook liever zien gaan, zou de doorslag hebben gegeven voor Ecclestone.

Mosley raakte enkele weken geleden in een prostitutieschandaal verwikkeld, maar kreeg vorige week toch het vertrouwen van 103 FIA clubs en mocht daardoor aanblijven als FIA-president. Iets wat niet in goede aarde viel bij Ecclestone en enkele van de grootste autosportbonden ter wereld. 

Dit weekend zou er een crisisvergadering zijn tussen Ecclestone en de teambazen om de toekomst te bespreken. Een mogelijkheid is dus een nieuwe raceserie zonder de FIA. Bronnen in de paddock geven aan dat heel wat teams dit plan zien zitten. Zelfs Ferrari, dat altijd zeer trouw is gebleven aan de FIA, zou een overstap naar de nieuwe raceserie zien zitten.

Of de plannen echt zo concreet zijn, of dat dit gewoon een manier is om Mosley te doen aftreden, zullen we pas in de toekomst te weten komen. Aangezien Ecclestone zo goed als alle F1-rechten in handen heeft, kan de mogelijkheid van een kampioenschap zonder de FIA echter niet uitgesloten worden.