Zak Brown: “McLaren heeft geen excuses als het in 2024 nog steeds geen races wint”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren is nog volop aan het timmeren aan de weg die de roemrijke renstal moet doen terugkeren naar de absolute top van de Formule 1. Voor een eventuele wereldtitel worden er echter al wel overwinningen verwacht en dat moet volgens McLaren-baas Zak Brown de komende jaren echt wel gebeuren.

Er wordt in Woking volop gewerkt aan een nieuwe windtunnel en simulator waarmee McLaren tegen 2024 haar achterstand op Mercedes, Red Bull en Ferrari wat infrastructuur betreft wil goedmaken.

De investeringen zijn noodzakelijk want daar waar McLaren vroeger als één van de eersten een simulator had kan het nu met moeite enigszins aanklampen door software-updates. Momenteel gebruikt McLaren nog de windtunnel van Toyota, een windtunnel die veel minder geavanceerd is dan die van de concurrentie.

“We zullen de anderen tegen 2024 met onze infrastructuur bijgebeend hebben, vooral met de windtunnel,” vertelt Brown tegenover ‘TheRace.com’.

“Jammer genoeg beschikken we momenteel over één van de minder technisch ontwikkelde windtunnels en dat is een enorm nadeel. Tegen het seizoen 2024 hebben we geen excuses meer.”

“Op dat moment zal de sport zo competitief zijn dat er verschillende teams voor de wereldtitel zullen strijden. Ik wil één van hen zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021