Zak Brown niet onder de indruk van de straf voor Red Bull: “De straffen moeten veel strenger”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren Racing-CEO Zak Brown is de straf die Red Bull gekregen heeft voor de overschrijding van het budgetplafond te licht is en hij roept de FIA op om in de toekomst strenger te straffen.

Vrijdag raakte bekend dat Red Bull een boete moet betalen van maar liefst zeven miljoen dollar omdat het in 2021 het budgetplafond heeft overschreden. Ook ziet de formatie uit Milton Keynes tijdens de volgende twaalf maanden de ontwikkelingstijd op aerodynamisch vlak verminderd met tien procent. 

Zak Brown, die zich eerder deze week ook al richtte in een brief naar de FIA, vindt die straf voor Red Bull echter te licht.

“We beseffen dat het onderzoek naar het kostenplafond een complex proces is dat de FIA op een grondige en transparante manier heeft uitgevoerd”, aldus Brown. “Ik ben blij dat de waarheid nu boven water is gekomen en dat het resultaat is zoals we hadden verwacht, namelijk dat één team het kostenplafond heeft overschreden en dat de andere negen teams zich aan de regels hebben gehouden. Het is dus terecht dat er strafmaatregelen worden genomen. Als de FIA zo doeltreffend mogelijk wil zijn en haar straffen als les voor anderen wil gebruiken wanneer regels op deze manier worden overtreden, moeten de sancties in de toekomst veel strenger zijn.”

“Wij hopen dat alle teams dankzij de lessen die zij uit dit proces hebben getrokken, nu een duidelijk inzicht hebben in de regels om overtredingen in de toekomst te voorkomen. Hoewel we blij zijn dat ze actie ondernemen, hopen we dat de FIA in de toekomst strenger optreedt tegen degenen die de regels moedwillig overtreden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print