Charles Leclerc gelooft er niet in: “Red Bull zal het te kloppen team zijn”

Ferrari
Ferrari

Ondanks dat de karakteristieken het Autodromo Hermanos Rodriguez het Red Bull F1-team een beetje zou moeten benadelen blijft Charles Leclerc erbij dat Red Bull ook in Mexico het te kloppen team zal zijn.

Doordat het circuit boven de 2 000 meter ligt is de lucht erg ijl en dat zorgt ervoor dat het voordeel van Red Bull op het vlak van topsnelheid enigszins wordt uitgevlakt. Gezien het erg lange rechte stuk is topsnelheid bijzonder belangrijk maar door de ijle lucht is pure motorkracht niet alles.

Op papier zouden Mercedes en Ferrari zich dus dichter bij Red Bull moeten bevinden maar Charles Leclerc denkt dat Red Bull nog steeds de bovenhand zal hebben.

“Het valt moeilijk te voorspellen maar ik denk dat Red Bull zondag nog steeds het te kloppen team zal zijn,” vertelde Leclerc in Mexico.

“Ze lijken van zaterdag op zondag altijd iets te vinden dat wij nog niet gevonden hebben, maar we zullen er wel geraken.”

“Ik weet niet of dit circuit beter of minder goed bij ons zal passen. Maar ik denk dat het zondag sowieso erg close zal worden.”

Leclerc wil tijdens de resterende races nog zijn best doen om als tweede te eindigen in het rijderskampioenschap en daarvoor wil hij Perez tijdens zijn thuisrace een tik uitdelen.

“Met Ferrari werken we eraan om wereldkampioen te worden maar dat is dit seizoen niet meer mogelijk,” aldus Leclerc.

“We gaan proberen om de laatste drie races te gebruiken zodat we volgend jaar een beter team zijn en opnieuw voor de wereldtitel kunnen strijden.”

“Dat gezegd zijnde is de tweede plaats beter dan de derde, ik ga uiteraard proberen om Checo (Perez) te verslaan.”