Max Verstappen heeft vrede met het einde van zijn zegereeks

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen laat weten dat hij “helemaal oké” nadat er afgelopen weekend in Singapore een einde kwam aan zijn record-zegereeks van tien races op rij.  

De wereldkampioen wist dat het een moeilijke race zou worden nadat hij op zaterdag niet verder raakte dan een elfde plaats op de startgrid. Hij had op voorhand al aangegeven dat vechten voor de overwinning er waarschijnlijk niet zou inzitten. 

Meer dan een vijfde plaats zat er voor Verstappen niet in nadat de strategische keuze om op de harde compound te starten niet het gewenste effect bleek te hebben en ook safety car-procedure roet in het eten had gestrooid. 

“Ik wist dat deze dag zou komen en ik heb er vrede mee”, aldus Verstappen na de race. “Alles moet kloppen. Iedereen zegt altijd: ‘Kijk eens hoe dominant ze zijn en kijk eens hoe makkelijk het is.’”

“Maar het is nooit makkelijk, er zijn heel wat details die moeten kloppen, dit weekend hadden we duidelijk een paar dingen niet goed en dan ben je op achtervolgen aangewezen.”

Red Bull had voor de race in Singapore veertien races op rij gewonnen en de laatste race van het vorige seizoen. Daarmee verbraken ze het record dat sinds 1988 op naam stond van McLaren.