BBC-presentatoren gaan in discussie over de crash van Webber

Voormalig teambaas Eddie Jordan was het niet eens met de mening van voormalig F1-rijder David Coulthard. Jordan vindt niet dat Heikki Kovalainen plaats diende te maken voor Mark Webber.
Het incident tussen Red Bull-rijder Mark Webber en Lotus-rijder Heikki Kovalainen zal nog wel enkele dagen het gespreksonderwerp blijven. Bij BBC waren presentatoren Eddie Jordan en David Coulthard het alvast niet eens inzake het zoeken van een schuldige. Zo was Coulthard bijvoorbeeld van mening dat Kovalainen de veel competitievere RB6 had moeten laten passeren.

“Kovalainen wist dat de wagen van Webber veel sneller was en hij had hem gewoon moeten laten passeren. De wagens van Lotus zijn niet eens aangekomen dus was zou het hebben uitgemaakt? Bovendien wisselde Kovalainen maar liefst twee keer van rijlijn om dan vervolgens pas in de remmen te gaan”, zo liet Coulthard verstaan.

Eddie Jordan ging meteen vrij hevig in op de verklaring van Coulthard. Kovalainen werd in zijn ogen niet gedubbeld door Webber en dan kan er niet gesproken worden over het laten passeren van Webber.

“Het is zeker niet juist dat Kovalainen meerdere keren van rijlijn wisselde. Ik zie niet in waarom Kovalainen plaats had moeten maken voor Webber. Als Webber toch wist dat Kovalainen veel trager was, waarom remde hij dan toch zo extreem laat? Elk team heeft het recht om haar positie te verdedigen en ik snap niet waarom Kovalainen dat niet zou mogen. Sauber-rijder Kamui Kobayashi hield Jenson Button toch ook op”, aldus Eddie Jordan.

Eddie Jordan leek te vergeten dat het rempunt van de Red Bulls in die bocht zo’n 80 meter verder ligt dan dat voor Lotus lag. Webber remde dus niet extreem laat, maar had gewoon gene tijd meer om te reageren toen Kovalainen remde. Coulthard bleef bij zijn standpunt dat Kovalainen slimmer had moeten zijn en Webber gewoon laten passeren. “Kovalainen moet zijn gevechten beter uitkiezen” aldus Coulthard

Uiteindelijk confronteerde men David Coulthard nog eens met Mike Gascoyne. Coulthard ging akkoord dat Kovalainen niet meteen schuld trof maar gaf ook aan dat Kovalainen meer publiciteit had gehaald door de 500ste race van Lotus uit te rijden dan door betrokken te geraken in een hallucinante crash.

“U heeft zelf ooit met een veel tragere wagen gereden. U ging destijds ook geen plaats voor andere rijders laten. Kovalainen wilde zijn positie behouden en Webber remde gewoon veel te laat. Bij Lotus ziet men dit voorval als een gewoon incident maar onze rijder valt niets te verwijten”, aldus Mike Gascoyne.

Tot slot mogen we niet vergeten dat Mark Webber en Lewis Hamilton in Australië op een gelijkaardige wijze van de baan gingen. Mark Webber werd toen nog als de schuldige aangeduid. Nu lijkt het er toch enigszins op dat Webber vrijgepleit kan worden van enige schuld. Zoals David Coulthard ook al zei werpt dit toch vragen op bij het snelheidsverschil dat volgend jaar door KERS en een verstelbare achtervleugel zal ontstaan.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}