“De race is gemanipuleerd”

Het was al tijdens de race te merken, Fernando Alonso was furieus na het incident waarbij Lewis Hamilton betrokken was.
Fernando Alonso is niet te spreken over de (te lakse) bestraffing van Lewis Hamilton. Lewis Hamilton zat achter de safety car, maar stak die voorbij waardoor Fernando Alonso achter de safety car terecht kwam. Bij de herstart bevond de Spanjaard zich in negende positie.

De McLaren-rijder werd wel bestraft, maar verloor door zijn drive-trough geen positie en kon gewoon de eindstreep als tweede overschrijden. Bovendien volgde de bestraffing rijkelijk laat.

“Het is zeer spijtig voor ons en voor alle fans die hier waren om zo’n gemanipuleerde race te zien”, zei Alonso tegenover de Spaanse televisie. “We hingen op een meter van elkaar en dan steekt Hamilton de safety car en de medical car voorbij. Iets wat ik nog nooit gezien heb. Die meter betekent wel het verschil tussen tweede en negende plaats.”

“Als hij de regels had gevolgd was hij achtste geweest en ik negende, maar als je ze niet respecteert mag je blijkbaar tweede worden.”

“De stewards hebben lang de beelden zitten analyseren. Hamilton was al ver weg en zo had de straf geen effect. Maar zo is het nu eenmaal. Spijtig genoeg is het nu zo en mag alles tegenwoordig.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}