“Brexit kan een voordeel voor Ferrari betekenen”

Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene denkt dat de gevolgen van de Brexit misschien wel positief kunnen zijn voor zijn team.


De meeste F1-teams hebben hun thuisbasis in het Verenigd koninkrijk maar door de Brexit bestaat de mogelijkheid dat het moeilijker wordt voor werknemers om over het kanaal aan de slag te gaan, en omgekeerd.

Het kan dus zijn dat er voor bijvoorbeeld ontwerpers en ingenieurs voor problemen komen te staan met werkvisums na maart 2019. Ferrari, dat zijn thuisbasis al sinds jaar en dag in Maranello heeft ziet daar een mogelijkheid om toptalent in die gebieden naar de Scuderia te halen.

“Als alles gaat worden zoals het op dit moment aangekondigd wordt, denk ik dat we in de nabije toekomst veel mensen aan de deur gaan krijgen in Maranello,” aldus Arrivabene.

De huidige situatie met de Brexit is echter nog onduidelijk en het voorgestelde plan moet nog goedgekeurd worden in het Britse parlement, dit om een abrupte afscheuring van Europa te vermijden.

“Ik heb er alle vertrouwen in dat de bevoegde instanties in staat zullen zijn om een oplossing te vinden,” gaat Arrivabene verder. “Het is niet het ideale scenario als we naar de F1 in het algemeen kijken. Ik hoop dus dat ze een oplossing vinden.”

“Niet alleen voor de Formule 1 trouwens. Het zou toch mogelijk moeten zijn om een soort ‘historische samenwerking’ te hebben, als ik naar de toekomst kijk zou dat de beste ontwikkeling zijn voor iedereen.”

Bij Mercedes volgen ze de ontwikkelingen rond de Brexit met argusogen, geeft teambaas Toto Wolff toe. Het legendarische merk met de ster werkt voornamelijk vanuit Brackley en wil ten allen koste moeilijkheden vermijden.

“We hebben een grote operatie in het VK,” aldus Wolff. “Onze motorsportdivisie van om en bij de 1800 mensen en een groot deel van het team zijn EU-burgers.”

“We importeren veel goederen vanuit de EU en we hebben al stappen ondernomen om er zeker van te zijn dat ze niet vast zullen zitten aan de grens. Het is dus zeker een factor voor ons, een niet echt fijne ontwikkeling in het algemeen.”

De Oostenrijker benadrukt dat hij zijn persoonlijke gevoelens niet met de politiek wil vermengen maar in dit geval was hij tegen de Brexit.

“Het ligt me nauw aan het hart,” gaat Wolff verder. “We zijn vergeten waarom we met de EU begonnen zijn. Er was een oorlog zeventig jaar geleden en de Europese gedachte is er gekomen om dat te voorkomen in de toekomst.”

“Het zijn tijden van verandering de laatste twee jaar en het nationalisme steekt in veel landen weer de kop op. Oude allianties worden beëindigd en nieuwe worden gemaakt.”

“Mijn persoonlijke mening, ik spreek nu niet in de naam van Mercedes, is dat we de situatie nauwkeurig moeten opvolgen en niet de economie van een land op het spel zetten,” besluit Wolff.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}