Charles Leclerc en Lewis Hamilton: “Het wordt een ongelooflijke strijd voor de tweede plaats”

Ferrari
Ferrari

Met nog zes raceweekends te gaan kijken we uit naar een spannende strijd tussen Mercedes en Ferrari voor de tweede plaats bij de constructeurs. Ook Charles Leclerc en Lewis Hamilton verwachten een intense strijd.

Zowel bij Ferrari als Mercedes hadden ze voorafgaand aan dit seizoen verwacht dat ze met Red Bull voor de wereldtitel zouden kunnen strijden. Met nog enkele raceweekends te gaan moeten Mercedes en Ferrari genoegen nemen met een onderlinge strijd voor de tweede plaats maar Charles Leclerc en Lewis Hamilton kijken uit naar die strijd.

“Uiteindelijk denk ik dat Ferrari, zeker gezien we vorig jaar tweede in het constructeurskampioenschap eindigden, dat het ons doel was om te proberen constructeurskampioen te worden,” aldus Leclerc. “Vervolgens begrepen we tijdens de eerste races dat het niet realistisch was omdat Red Bull van een andere planeet was.”

“Dus ja, het belangrijkste doel van Ferrari is om zo snel mogelijk opnieuw te winnen. Dat gezegd zijnde, en naar dit seizoen kijkend, is de tweede plaats het hoogst haalbare en we zullen alles doen om dat te bereiken.”

“Het gaat erg close worden met Mercedes, ook McLaren maar zij zijn wat verder verwijderd in het constructeurskampioenschap, nu is het met drie teams erg close.”

“Het gaat een erg opwindend einde van het seizoen worden. Het is gewoon erg jammer dat het een strijd voor de tweede plaats is en niet voor de eerste.”

Ook Lewis Hamilton, die al sinds eind 2021 wacht op een nieuwe F1-overwinning, is ervan overtuigd dat we aan het einde van het seizoen een ongelooflijke strijd voor die tweede plaats gaan krijgen. Net als bij Leclerc en Ferrari is de tweede plaats in het constructeurskampioenschap het doel.

“Ja, hetzelfde voor mij. ik denk dat het opwindend zal worden, deze strijd die we hebben,” aldus Hamilton. “Ik denk dat ons doel bij het begin van het seizoen hetzelfde als bij hen was, maar we begonnen slecht aan het seizoen.”

“Uiteraard willen we Ferrari verslaan, net zoals zij ons willen verslaan, het zal van het volledige team een inspanning vragen, dat zeker en vast.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023