AlphaTauri: “We gaan in 2024 meer onderdelen van het ‘Red Bull-menu’ nemen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Al heel wat jaren is AlphaTauri, het vroegere Toro Rosso, het zusterteam van Red Bull. F1-teams mogen een beperkt aantal onderdelen van een ander team overnemen en na het erg teleurstellend seizoen dit jaar zullen ze bij AlphaTauri voor de wagen van volgend jaar nog meer de richting van Red Bull uitgaan.

Sinds enkele jaren gebruiken Red Bull Racing en AlphaTauri dezelfde Honda-krachtbron. Er zijn echter ook nog enkele andere onderdelen die AlphaTauri deelt met Red Bull maar voor de wagen van dit jaar koos men bij AphaTauri een ander soort concept. Volgend jaar zal dat anders zijn, dan zal AlphaTauri meer het ontwerp van Red Bull nastreven en ook op het vlak van onderdelen gaan ze maximaal het ‘Red Bull-menu’ benutten.

“Sinds we onze synergie in 2019 gestart zijn hebben we ieder jaar wat andere onderdelen van het ‘menu’ gekozen en volgend jaar zal het opnieuw anders zijn,” aldus Jody Egginton, technisch directeur bij AlphaTauri. “In vergelijking met dit jaar zullen het er wat meer zijn. In vergelijking met enkele jaren geleden zal het ongeveer hetzelfde zijn.”

“Uiteindelijk overweeg je als klantenteam welke onderdelen je van een ander team koopt, je moet op je budget letten. Maar we zullen zoveel mogelijk maximaliseren wat mogelijk is.”

“Er zijn drie sets met regels: sportief, technisch en financieel. Het hoofdkantoor zegt tegen ons ‘maximaliseer wat je kan’. Ze moedigen ons aan om te maximaliseren wat er kan.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023