“Mick Schumacher heeft een indruk nagelaten dat hij eigenlijk niet nodig is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het lijkt er meer en meer op dat we Mick Schumacher ook volgend jaar niet op de startgrid van de Formule 1 mogen begroeten en volgens voormalig F1-rijder Christian Danner is dat geen verrassing.

Zo lang het zitje naast Alex Albon bij Williams voor volgend jaar nog niet ingenomen is mag Mick Schumacher leven op hoop maar voorlopig wijst niets er op dat we hem volgend jaar als vaste rijder in de Formule 1 aan het werk zullen zien. 

Christian Danner, Duits TV-commentator en voormalig F1-rijder, laat weten aan ‘Sport.de’ dat hij helemaal niet verrast is.

“Mick heeft in de voorbije twee jaren dat hij aan de slag was in de Formule 1 een indruk nagelaten bij de teambazen van: ‘Mick Schumacher? Die hebben we eigenlijk niet nodig.’”

Volgens Danner is de tegenpool van Schumacher Red Bull-junior Liam Lawson, die dit seizoen als invaller van Daniel Ricciardo zijn kans in de Formule 1 met beide handen gegrepen heeft.

“Liam Lawson rijdt momenteel met de AlphaTauri ook in een behoorlijk slechte auto. Wat heeft hij gedaan? Hij kwam er perfect uit, hij was sneller dan de vaste rijder, heeft punten gepakt en in zijn eerste races heeft hij laten zien: ‘Hey mensen, ik kan het!’”

Daar is Schumacher nooit in geslaagd, aldus Danner: “Dat heeft natuurlijk gevolgen op de lange termijn. Er is geen teambaas die hem nu nog vertrouwt.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023